Thursday, 26 November 2015

Bagaimana Mendapatkan Derma

Untuk mendapatkan penderma, anda akan diberikan link promosi anda tersendiri. Anda akan mendapat URL anda tersendiri di CharityID Contoh: http://charityid.com/(namaanda)

Sekiranya sesiapa yang memasuki link tersebut, maklumat anda sebagai penaja 

Nota: CharityID menggunakan teknologi browser cookie yang akan menyimpan data sesiapa yang mempromosikan link tersebut. Ia amat popular digunakan bagi tujuan mempromosi link afffiliate. Sekiranya terdapat pelawat yang membuka pautan anda, sekiranya pelawat tersebut mendaftar, anda akan direkodkan sebagai penaja pelawat terbabit.

Terdapat beberapa cara untuk mempromosi link anda.

A) Link Sign-Up & QR Code

Link ini amat berguna jika anda ingin mendaftarkan penderma rangkaian anda secara terus dan tidak perlu sebarang iklan atau landing page. Ia juga amat sesuai untuk pendaftaran melalui telefon bimbit. Sebab itulah ia turut disertakan bersama-sama dengan QR Code.

Setelah mendaftar CharityID, anda wajib memasukkan 'alias' promosi anda sebelum boleh menaik taraf akaun anda kepada LEVEL 1.


B) Promosi Landing Page

Anda akan dibekalkan dengan landing page untuk memberikan maklumat lebih lanjut tentang program CharityID dalam bentuk video dan laporan percuma versi Bahasa Inggeris & Bahasa Melayu.


C) Post share di media sosial
Anda turut diberikan post-post iklan untuk dipaparkan di laman sosial kegemaran anda. Sekiranya anda merupakan penderma LEVEL 8, anda boleh berkongsi iklan anda tersendiri untuk kegunaan rangkaian di bawah anda.

Post-post ini akan membawa pelawat ke Landing Page tertentu

Anda juga dibenarkan untuk memuat naik iklan anda tersendiri untuk kegunakan rangkaian anda, tetapi ia hanya dihadkan pada penderma LEVEL 8 sahaja. Iklan tersebut akan digunakan ke semua generasi rangkaian di bawah anda.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.